Wat is schuren met de hand

Vloer schuren Rotterdam

 

Er bestaan verschillende technieken om hout te schuren, en we zullen er in dit artikel een paar uitdiepen. De meest gebruikelijke techniek heet schuren met de hand: een operator schuurt het ongeroerde oppervlak van de houten vloer. Een andere techniek heet roterend schuren. Nogmaals, een roterende techniek is over reageert op een vrachtwagen of apparatuur die in staat is om grotere deeltjes te produceren met de hand schuurmachine of handgereedschap. In combinatie geven deze twee methoden vergelijkbare resultaten. Een van de factoren is dat er fijn stof wordt geproduceerd, maar dat kleine deeltjes worden vastgehouden.

Schuurmethode:

Een schuurband wordt eerst gebruikt als snijvlak over de gehele breedte van het paneel. Twee schuurbanden zijn aan de achterkant van de schuurmachine bevestigd. Elke band wordt aangedreven in een hoek van 90 graden ten opzichte van het paneel. De schuurband draait in deze hoek van 90 graden. Een tweede schuurband is bevestigd aan het bovenvlak van het paneel en wordt in een hoek van 90 graden ten opzichte van de eerste aangedreven. De druk van het stof wordt verhoogd in de tweede band en het paneel wordt op de band gelegd. Vervolgens wordt met het elektrisch schuren begonnen, waarbij de onderlaag van het hout wordt geschuurd, de bovenlaag wordt verwijderd en de scherpe kanten langs de rand, en aan de zijkant van het lichaam, worden weggeschuurd en glad geschuurd. De hele vloer wordt geschuurd.

Rotatie schuren:

Een roterende machine wordt aangedreven door een soort verbrandingsmotor; dit is een apparaat dat er onder de motorkap uitziet als een stoomgenererende turbine. De machine wordt aangedreven door ofwel twee riemaangedreven motoren, ofwel door een tandwielkast die draait of scharniert met een versnelling die wordt berekend door de rotordiameter van de rotor en de draaisnelheid. Oudere machines hadden minder tandwielen, en minder de neiging om de ijzeren tandversterker (in het geval van marmer) een fijne oppervlaktelaag te laten produceren langs de lijnen de slijprand van het stuk. Deze oppervlaktelaag is een fijn laagje, en kan water absorberen of loslaten, of een hoeveelheid vulmiddel en water nodig hebben.

Bij dit type machine wordt een schuurpapier met grove korrel gebruikt om over de steen te wrijven en zo de bovenste laag van de vloer te slijpen. Daarna brengt u een polijstkorrel schuurpapier naar de vloer en wrijft u voortdurend heen en weer in kleine korrelige gedeelten tot de gaten gevuld zijn. Visueel schuurt u verschillende kleuren op de vloer tot de natuurlijke kleur dezelfde is als de aangrenzende steen.

Tweede methode:

Een roterende schuurmachine wordt rechtstreeks op de vloer bevestigd en vervolgens aangedreven door een motor die rechtstreeks aan de zijkant van het apparaat is bevestigd, maar met minuscule lateralen die aan alle kanten van de steen zijn bevestigd. Deze machine wordt gebruikt voor zeer kleinschalig werk zoals het verbeteren van het uiterlijk van een cocktail of een dambord op een vloer met een natuurlijke b respectievelijk mate van porositeit, en om het vlokoppervlak glad te maken, waardoor gepolijste steen ontstaat. Hoewel ze niet noodzakelijk zijn, hebben ze hun plaats in elk decoratieproject.

Lees meer:

Vloeren laten schuren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation