Verlichting en indeling

Lichtarchitect

 

Een geweldige verlichtingservaring vereist het vermogen om de toekomst te voorzien, het heden te hanteren, de juiste combinatie van de twee te vinden en een perfect evenwicht tussen beide tot stand te brengen.

De openbare ruimte waarin u werkt, moet fysiek ontspannen en comfortabel zijn en de beste elementen van de omgeving tot hun recht laten komen. Daarom moet het concept van licht volledig worden begrepen. Licht is alles wat de ruimte nodig heeft om volledig tot bloei te komen en de manier waarop we het licht sturen noemen we ontwerpen en inrichten.

Tijdens uw ontwerperscursus leert u het visuele/ bakkerij-effect van meerdere kleursystemen kennen en hoe u dit kunt creëren. Ook krijgt u les in de verschillende vormen van lichtmanagement: taakverlichting, sfeerverlichting, uplighting en downlighting.

Gebakken en gedateerd lichtarchitect gaat hand in hand met onderverlichting. Onderverlichting is de verlichting die het door de lampen geleverde licht op een bepaalde manier versterkt en verzacht. Dit type licht wordt ook wel omgevingsverlichting genoemd, en wordt vaak gebruikt om een ruimte stabieler en gelijkmatiger te verlichten. Het maakt het ook mogelijk om een stemming te creëren voor de gebruikers.

Naast het ontwerp is ook het installatieproces een zeer belangrijk onderdeel van het proces. U moet zich zeker en comfortabel voelen om het verlichtingssysteem zelf te kunnen ontwerpen, vooral als de ruimte die u moet bestrijken vrij groot is, als het gaat om het gebruik van kleur (natuurlijk en kunstmatig), en/of als het verlichtingssysteem van een afstand zichtbaar zal zijn voor het oog.

Dus als u de volgende keer een verlichtingssysteem kiest, neem dan de tijd, wees moedig, stel u kwetsbaar op en ken uw eisen.

Lees meer:

Lichtontwerp openbare ruimte

Lichtontwerper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation