Ontwerp en bouw

Meubels op maat Utrecht

 

We hebben net een klantenlijst vrijgegeven voor het ontwerp en de bouw van een nieuw huis. Merk op dat dit slechts de basis is en we gaan een angstvallig verzoek indienen van verschillende klanten die ons ontwerp al kennen en zeer tevreden zijn met ons meubilair. We hebben al heel wat aanvragen ontvangen van mensen die geïnteresseerd zijn om hun naam aan de lijst toe te voegen. We hebben ook besloten wie de blauwdrukken gaat ontwerpen.

Samen met architecten, ontwerpers (bouwkundige ontwerpbureaus), verlichtings- en elektriciteitsbedrijven zijn wij nu bezig met het organiseren van alle petitieerbare mensen die een bijdrage willen leveren aan ons nieuwe huis. De mensen die geïnteresseerd zijn in de omvang van de diensten hebben vaak geen echte bouwervaring en zouden er baat bij hebben een projectleider te hebben die ervaring heeft met het bouwen van woonvoorzieningen. Wij hebben ook een enorm aantal architecten en ontwerpers op onze lijst staan en door hun ruime ervaring en het onderhandelen met bouwondernemingen zijn wij in staat zeer snel vele voorstellen te verkrijgen.

Er is één ding waar ik een hekel aan heb in de ontwerp- en bouwindustrie en dat is het gebrek aan belangstelling van het grote publiek. De regering heeft wetgeving voorgesteld om de industrie te veranderen en de ontwikkeling te bevorderen van duurzame ontwerpen en ontwerpbedrijven die betaalbare woningen ontwerpen en bouwen voor de massa’s. Tegelijkertijd is er ook wetgeving die van architecten verlangt dat zij ervaring in de bouwindustrie hebben. Dit drijft de kosten van architecten steeds hoger op, terwijl het een negatieve invloed heeft op de middenklasse. Waar moet de middenklasse heen als hun opties niet meer beschikbaar zijn? Laten we gewoon nee zeggen tegen het betalen van architecten voor hun ontwerpervaring en in plaats daarvan een architect inhuren met toegewijde ontwerpervaring die in staat zal zijn om te gaan met de behoeften van de woningmarkt, zonder tegelijkertijd de negatieve impact te hebben.

Als we eenmaal de puntjes op de i hebben gezet, komt het aan op het volledig ontwerpen van de ruimte. Zodra alle ontwerpers zijn ingehuurd en binnengehaald, laten we de casting onze look vergelijken met het voorbeeldontwerp, samen met de voorbeeldplannen en prijzen die aan de architect zijn gevraagd. Dit geeft de klant de kans om de look en stijl te kiezen die hij wenst en zich comfortabel te voelen bij zijn ontwerper. Op al onze projecten worden deze beperkte tijd en kosten budgetten absoluut gebruikt waar mogelijk. Ons doel op lange termijn is om een huis te creëren dat mooi is aan de binnenkant, maar dat ook als woonomgeving kan worden ontworpen om meerdere generaties aan te spreken.

Waar ik een hekel aan heb in de ontwerp- en bouwwereld zijn al die bouwers die midden in het project huizen uit elkaar halen. De meeste huiseigenaren zijn zich er niet van bewust dat als een project eenmaal begonnen is, het zo lang mogelijk precies hetzelfde moet blijven. Dit is ook een slecht ontworpen industrie en de bouwers geven niet om de gevolgen op lange termijn.

Vandaag de dag zijn er geen strenge regels voor de woningarchitectuur. Er zijn professionele ontmoedigen Assuming dat nieuwelingen kunnen ruimtes ontwerpen gewoon goed. Aannemers van elektriciteit en loodgieterswerk moeten nu een praktisch en veilig model hebben om vanuit te werken. Dit plaatst opdrachtgevers en bouwers in een lastig parket. Als de klant geen bommen afdwingt om ervoor te zorgen dat hun droom werkelijkheid wordt, zullen zij waarschijnlijk voor altijd in dat project blijven zitten. Funderingsproblemen zijn nu een drijvende kracht bij het ontwerpen van woningen, als gevolg van eigenschappen die ongelijk en minder accessoire gebaseerd. Toen de bouwers in de jaren ’70 leefden, werd een andere & strakkere norm gehanteerd. Nu bij het betreden van de jaren ’80 meer heersende regels worden geëist door residentiële klanten.

Hoewel dit voor de hand lijkt te liggen, moeten ontwerpers de kans krijgen om projecten voor kredietverstrekkers tot een goed einde te brengen. Wanneer ontwerpers hun klanten kunnen vertellen dat een verdieping 30 minuten zal kosten om te herstellen wegens ruwe condities van een gebouw hebben zij architecten Waarden die miljoenen waard zijn. Als u niet nauw samenwerkte met de ontwerper bij het ontwerp van het huis, zou u dat niet weten totdat de cliënt zijn betalingen aan de ontwerper doet.

Elk huis en elk gebouw heeft een andere structuur, en terwijl sommige huizen enkele jaren eenvoudig moeten blijven, moeten andere groots worden ontworpen, zodat ze niet met hun tijd meegaan. Dit betekent niet dat de beste ontwerpen altijd de beste ontwerpen zijn. Wat het wel betekent is dat terwijl u een architect moet inhuren die afgestemd is op uw behoeften en er een wil die uiteindelijk tot een verkoop zal leiden, u ook in staat moet zijn om de beslissingen te nemen die voor u juist zullen zijn.

Een van de moeilijkste dingen bij het bouwen van een nieuw huis is weten welke materialen je nodig hebt, welke beschikbaar zijn in je omgeving en hoeveel uren je wilt besteden aan het maken van een betonnen plaat, plus het weten van de locatie, de lay-out, de afmetingen en de materialen die nodig zijn voor de begroening en het bewijs van je huis, het verbouwen van de kachels in huis, en het omgaan met aannemers en onderaannemers.

Wat voor mij heeft gewerkt bij de restauratie van een historisch bakstenen huis, waar een airconditioner, twee toiletten, een ladekast, een houten vloerbalk, shams, wasmachine en droger door een plaatselijke aannemer zijn geïnstalleerd, zal niet werken in uw situatie, uw behoeften kunnen totaal verschillend zijn.

Lees meer:

Keukens Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation