Hoe dakpannen te reinigen

Dak impregneren

 

Gelukkig zijn problemen gemakkelijk op te sporen.

Als u naar een dakpan kijkt, kunt u de oorsprong van het mos vaststellen door alleen maar naar het oppervlak te kijken. Onnodig te zeggen dat veel van een anders “wietdak” kan worden schoongemaakt door eenvoudig een schroevendraaier in de rot aan de basis van een dakpan te steken. Men kan ook de onderkant controleren door de dakpannen die uitsteken op te lichten en dan te kijken naar de plaats waar de dakpannen vastzitten. Er is een zeer grote kans dat het vuil / mos / puin daar zit.

Zelfs als het gras / onkruid er in het algemeen schoon uitziet, is de binnenkant niet zo schoon. Het vuil / materiaal is waarschijnlijk bedekt met pek en raad eens wat – mos. Al die lagen mos bedekken de pek en creĆ«ren een oppervlak dat verhindert dat water een goed afvoersysteem heeft. Ook zult u de bovenkant van het dak niet kunnen zien – tenzij natuurlijk de bovenkant van het dak losraakt.

Zodra de helling van het dak uit balans raakt, begint het water opgesloten te raken tussen de helling en de nokken. Het water wordt dan geabsorbeerd door de toplaag van greens en in een mum van tijd, mos. Dit proces gaat maar door en door. Periodieke reiniging duwt het veld terug naar zijn ideale niveau. Het schoonhouden van de tegels zorgt ervoor dat dit niet gebeurt.

4. Kan men een hogedrukreiniger gebruiken om dakpannen te reinigen? Natuurlijk, zoals in alle gevallen, zijn er grenzen aan wat mechanisch kan worden bereikt. Elk onderhoud waarbij een reinigingsmiddel gemengd met water wordt gebruikt, kan de dakpannen beschadigen. U hoeft zich echter geen zorgen te maken over de schade als u alleen dakpannen schoonmaakt die geen problemen opleveren. Dus, ga het dak op en doe een algemene reiniging. Zorg ervoor dat u uw dakgoten en regenpijpen ook schoon te maken. Als u op zoek bent naar een goede regengoot schoner dan eenvoudig gebruik maken van de hoge druk watersysteem of druk reinigingssystemen.

4. Hoe dakpannen los te maken

Een belangrijk onderdeel van het reinigen van daken is het afspoelen van de dakpannen die met mos bedekt kunnen zijn. Het gebruik van iets als aceton of een omvormende shampoo kan aan de spoelbehoefte voldoen. Breng een dikke laag van de shampoo aan op het terras en op het dak. Wacht ongeveer 15 minuten. Dit is echter geen goed begin als u een dak moet repareren dat al beschadigd is. Dan, ga verder met het spoelen opnieuw, maar gebruik een andere waterdicht makende oplossing, die zal helpen dit dak schoon te maken baan. Voor een groot terras hebt u ongeveer 4-6 gallon schoonmaakmiddel nodig en een grote vuilnisbak.

Verwijder de dakpannen of tegels op het beschermende plaatwerk. Dit wordt gedaan door de rubberen plaat op een houten plank te haken en het andere uiteinde met een klem aan de sierlijst vast te haken. Haak vervolgens een slang op het dak impregneren en spoel het dak af naar de dakgoten.

Spoel het gehele dakoppervlak af met het reinigingsmengsel op basis van hout. Breng vervolgens het oplosmiddel aan op de dakpannen, de dakgoot en de verf. Wacht een paar uur.

Lees meer:
Dak reiniging Den haag
Dakpannen schoonmaken Den haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation